06-55762624 Heeft u een vraag? Neem vandaag nog contact op!

Zonnepanelen onderhoud in Delft

Bent u bezitter van een zonnepanelen? Net als ramen zullen ook deze schoongehouden moeten worden. Al houdt het oppervlak van zonnepaneelglas minder snel vuil vast dankzij een speciale behandeling, ook zonnepanelen zullen op lange termijn vuil vasthouden. Vuil dat niet verwijderd wordt heeft mogelijk defecte cellen en kapotte diodes tot gevolg. Dit kan uw rendement negatief beïnvloeden en u wilt uiteraard het maximale uit uw kostbare investering halen. Laat uw zonnepaneleninstallatie daarom goed onderhouden door een professional zoals All-in-Clean in Delft.

Zijn zonnepanelen zelfreinigend?

Misschien heeft u weleens gehoord dat zonnepaneelglas een zelfreinigende werking zou hebben of door regenwater volledig schoongespoeld wordt. Helaas is dit niet waar. Zonnepaneelglas houdt dan wel minder snel vuil vast, maar er blijft altijd hardnekkig vuil achter. Dit kan zorgen voor problemen. Bij zonnepanelen zonder bypass diodes is een serieus probleem dat door vervuiling kan ontstaan ‘hotspots’. De stroom stroomt dan niet meer door de zonnecel en wordt door weerstand omgezet in warmte. Dit heeft tot gevolg dat het lokaal te warm wordt in de zonnecel wat resulteert in donkere brandvlekken.

Professionele reiniging zonnepanelen

All-in-Clean in Delft is gespecialiseerd in het op professionele wijze reinigen van zonnepanelen. Het is raadzaam om uw zonnepaneleninstallatie minstens één keer per jaar te laten reinigen. Daarmee voorkomt u dat vuil zich ophoopt en blijft de energieproductie optimaal. All-in-Clean in Delft reinigt uw zonnepaneleninstallatie met osmose water. In tegenstelling tot gewoon water is osmose water vrij van alle mineralen en hiermee zeer geschikt voor het reinigen van vuile oppervlakten. All-in-Clean in Delft gebruikt speciale zachte borstels, zodat er geen schade ontstaat aan uw zonnepanelenglas.

Wij zorgen dat uw installatie perfect in orde is, zo gaat deze langer mee en heeft u meer zekerheid.