06-55762624 Heeft u een vraag? Neem vandaag nog contact op!

Zonnepanelen onderhoud

Net als ramen worden ook zonnepanelen op den duur vuil. Hoewel het oppervlak van zonnepaneelglas minder snel vuil vasthoudt vanwege speciale behandelingen in de fabriek, zal het glas na verloop van tijd echter toch vuil vasthouden: vuil, defecte cellen en kapotte diodes. Al deze zaken kunnen uw rendement negatief beïnvloeden. Om het maximale uit uw kostbare investering te halen, dient u uw zonnepaneleninstallatie goed te onderhouden.

Over zonnepanelen wordt ook wel gezegd dat ze zelfreinigend zouden zijn of door regenwater volledig schoongespoeld worden. Dit is niet helemaal juist. Al houdt het oppervlak van zonnepaneelglas dan minder snel vuil vast, er blijft altijd hardnekkig vuil achter. Een ernstig probleem dat door vervuiling kan ontstaan bij zonnepanelen zonder bypass diodes zijn ‘hotspots’. Hierbij stroomt de stroom niet door de zonnecel en wordt door weerstand omgezet in warmte. De cel wordt lokaal te warm met donkere brandvlekken tot gevolg.

All-in-Clean is gespecialiseerd in het professioneel reinigen van zonnepanelen. Wij raden u aan om uw zonnepanelen minstens één keer per jaar te laten reinigen. Hierdoor blijft de energieproductie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen. Wij reinigen uw installatie met osmose water, dat vrij is van alle mineralen die gewoon water bevat en daardoor uitermate geschikt is voor schoonmaak van vieze oppervlakken. All-in-Clean maakt gebruik van speciale zachte borstels om schade aan uw panelen te voorkomen.

Wij zorgen dat uw installatie perfect in orde is, zo gaat deze langer mee en heeft u meer zekerheid.