06-55762624 Heeft u een vraag? Neem vandaag nog contact op!

Telescoopbewassing

U bent van een glazenwasser waarschijnlijk gewend dat hij de ramen reinigt met behulp van een ladder, een inwasser, een raamwisser en niet te vergeten: schoonmaakmiddel. Telescoopbewassing werkt anders.

Telescoopbewassing is weliswaar ook handmatig, maar de glazenwasser werkt vanaf de begane grond met telescoopstokken, waarbij de derde en eventueel vierde etage ook bereikt kunnen worden. Tevens maakt telescoopbewassing het mogelijk om horizontaal te werken, bijvoorbeeld op 10 meter hoogte en 12 meter horizontaal. Aan telescoopbewassing komt geen schoonmaakmiddel te pas.

Het telescoopsysteem werkt als volgt. Door middel van een zachtharige borstel op een telescoopstok borstelt en spoelt de glazenwasser de ramen inclusief de omlijstingen schoon. Het water wat wij hierbij gebruiken is gedemineraliseerd. Dit pure, kalkloze water heeft een reinigende werking. Hierdoor hoeft de glazenwasser dus geen schoonmaakmiddel te gebruiken, wat het milieu ten goede komt.

Bij deze werkwijze van telescoopbewassing is het belangrijk dat de glazenwasser de ramen goed spoelt, zodat al het vuil van de ramen en kozijnen verwijderd wordt. Na de spoeling blijft er alleen schoon, puur gedemineraliseerd water achter, dat niet meer met een raamwisser verwijderd hoeft te worden. Door de puurheid droogt het streeploos op.